Sommarfin – frisyrer för dig med tunt hår

Nu är sommaren i full blom och fester, bröllop och andra glada tillställningar avlöser varandra. Här nedan får du inspiration till hur du med tunt hår kan fixa lätta och snygga festfrisyrer som ger extra volym.

Vägen till ett välmående hår kan ta tid, men det finns ett gäng tips och tricks som du kan variera så de passar både till vardags och till fest. Vi tipsar även om mer långsiktig hårvård här.

3 frisyrer som skapar volym

Hästsvans med en twist

Det här är en hästsvans utöver det vanliga. Genom att sätta upp lite av underhåret i en liten hästsvans mitt på huvudet och sedan ta resten av håret och sätta upp strax ovanför döljer du att det är två tofsar och skapar en illusion av volym.

Hur gör man en hästsvans för mer volym

Ljuva lockar

Lägg plattången åt sidan och ta fram locktången istället. Har du en lob eller bob blir det supersnyggt om du lockar från mitten av håret och lämnar topparna raka, detta skapar mer volym.

Du kan även locka hela håret eller bara vissa partier för att få en mer avslappnad och busig look.

Kvinna framifrån med glasögon som drar hand genom hår

Scarfen

Genom att knyta ett fint band eller en scarf i en slarvigt uppsatt knut skapar du en bohemisk och romantisk look. Välj en scarf eller band av finare kvalitet, som siden eller chiffong, för att göra det lite extra glammigt.

hästvans med fint band

Så får du ett mer välmående hår

Visste du att vitamin B7, även kallat biotin, är en viktig vitamin för håret? Den bidrar till normalt hår och normal hud och är en av flera komponenter i Priorin hårkapslar. Läs mer om våra kapslar. Mer inspiration kring hur du får ökad volym hittar du här.

Root wave