Tunt hår – så får du det att upplevas fylligare

Har du tunt hår? Det är normalt att tappa mer hår under vissa livsfaser, det betyder nödvändigtvis inte att du kommer bli tunnhårig. Periodvis kan dock håret behöva extra näring. Under tiden som håret får styrka inifrån bjuder vi på några bra tips och trix för att få håret att se fylligare ut.

Tunt hår kvinna

Lugg! Att rama in ansiktet ger direkt ett intryck av fylligare hår. Satsa gärna på en vass lugg med skarpa kanter då det gör att håret upplevs tjockare.

  • Håll det välklippt – skarpa fräscha toppar ser fylligare ut än tunna, slitna längder.
  • En page i den längd som passar din ansiktsform bäst är ett perfekt sätt att skapa intrycket av ett fylligare hår med mer volym. Håret tyngs inte ner av sin egen vikt och det går att skapa intressanta vinklar vilket drar fokus till ansiktet.
  • Pixie – våga klippa kort! Det är vanligt att försöka kompensera ett tunt hår med att spara håret så långt som möjligt. Egentligen kan det faktiskt vara bättre att göra precis tvärt om. En kort, busig frisyr likt pixie-klippningen är ett utmärkt sätt att skapa volym och attityd.
  • Föna med en varmluftsborste. Skapar ett fint, naturligt lyft som håller i dagar. Fördela gärna lite texturkräm i längderna innan du börjar.
  • Färga håret i en varm nyans av rött eller brunt. Det skapar känslan av fyllighet i ett annars tunt hår. Välj gärna skiftande nyanser då det skapar mer djup i håret.
  • Sov med fläta – vakna med naturliga vågor som skapar en fylligare struktur.

Tunt hår man

Byt från vax till mousse. Ett vax samlar många hårstrån tillsammans vilket kan göra att man ser hårbotten i ett tunt hår. Välj istället mousse som skapar både form och viss stadga samtidigt som hårstråna är separerade.

  • Lägg bort kammen – att borsta och kamma sig ofta sliter på håret. Ett kort hår kräver ofta inte mer än att man strukturerar det med hjälp av fingrarna. Gör det gärna när det är blött, tillsammans med mousse, så håller det hela dagen.
  • Hoppa på en passande trend! Testa till exempel en så kallad undercut med lugg – rakat på sidorna med längre hår upptill. Klippningen skapar stora kontraster, kontraster som får det längre håret att framstå som fylligare.
  • Håll håret kort. Ett tunt hår upplevs ofta ännu tunnare i en längre frisyr. Det syns extra tydligt runt öron och nacke så satsa därför hellre på skarpt klippta linjer i en kortare frisyr.
  • Vill du gärna ha kvar ditt långa hår? Satsa på en trendig man bun!

Tänk på att

Torrschampo har under de senaste åren fått sin givna plats i badrumsskåpet och är nästan lika naturligt som en tub tandkräm. Att kunna förlänga dagarna mellan slitsamma tvättningar och samtidigt få ett volymlyft är ju väldigt lockande. Tänk dock på att torrschampo är en produkt som lägger sig tätt mot din hårbotten. Det kan skapa obalans i hårbotten och göra den irriterad, kliande och torr. Använd därför torrschampo med eftertanke, max ett par dagar i veckan och se till att schamponera ordentligt vid nästa tvätt för att hålla hårbotten välmående.

Root wave