Så undviker du en hårkatastrof

”Jag tror att platinablont hår skulle passa mig faktiskt” – så kan det låta när man är less på sitt hår eller frisyr. Vi hjälper dig att ta ett steg tillbaka och inte råka ut för de vanligaste hårkatastroferna när du är som mest trött på håret.

Det är inte alltid lätt att bevara en bra hårkvalitet, speciellt inte efter sommaren. Många tampas med ovanligt mycket kluvna hårtoppar och en genomgående torrhet. Det finns flera lösningar på hur du kan ta hand om håret, men en del quick-fixes skadar snarare håret än gör nytta.

Läs mer: Första-hjälpen för sommarskadat hår

Vi på Priorin® vill hjälpa dig och slår därför ett slag för en liten hår-detox. Det är inte alls svårt men kan vara ett första steg till ett friskare och vackrare hår.

Hårinpackning med avokado och banan

Mumsigt att äta och bra för både hud och hår. Avokado och banan innehåller fetter och andra ämnen som kan ha en mjukgörande effekt på torrt och livlöst hår. Det enda du behöver göra är att mosa en hel avokado och en banan i en skål. Applicera jämnt i hela håret. Sätt på en duschmössa eller släng över en handduk runt axlarna ifall du inte vill riskera att få lite inpackning på dina axlar. Låt verka i 20-30 minuter, beroende på hur slitet ditt hår är. Skölj ur ordentligt.

Kvinnahänder som håller två avokadohalvor på ett bord

Långsiktig plan

Vi måste faktiskt ägna lite tid åt håret för att det ska må bra. Börja med att låta det vara, lägg värmetängerna åt sidan och ge ditt hår en chans att återhämta sig. Vårda ditt torra hår med ett fuktgivande och milt schampo som exempelvis Priorin® schampo som vi berättar mer om här. Borsta aldrig blött eller fuktigt hår, utan låt det självtorka först.

Ditt hår kan även slitas när du vrider och vänder dig i sängen under natten, testa därför att byta ut de vanliga bomullsörngotten mot sidenörngott, skönt att sova på och skonsammare för håret. Försök att ha håret utsläppt så ofta du kan och om du sätter upp det gör lösa knutar och flätor så att du inte nöter av de sköraste hårstråna.

Undvik att färga håret hemma i den mån det går och rådfråga en frisör vad hen tror att du skulle passa i och vad som fungerar för just ditt hår.

Testa även våra kapslar som innehåller bl. a. biotin som bidrar till att bibehålla en normal hårväxt. Du kan läsa mer om kapslarna här

Lycka till!

Root wave