Ta hand om håret efter sommaren

Ta hand om håret efter sommaren

Nu kan vi verkligen säga hej till hösten. Vardagsrutinerna har kommit igång ordentligt, men håret har kanske inte riktigt hängt med? Vi hjälper dig att hitta tillbaka till det vackra svall du hade innan sommaren.

Allt börjar i duschen

Du ska visserligen inte tvätta ditt hår allt för ofta, men vi rekommenderar att starta med en rejäl fuktbomb för att starta din hårboost på bästa sätt. Här gäller det att satsa på vårdande och fuktgivande schampo, balsam och hårinpackning. Massera in schampo noggrant i hårbotten så att blodcirkulationen kommer igång ordentligt. Följ upp med en hårinpackning och avsluta med balsam. Hårinpackningen går nämligen in på djupet i hårstråna medan balsamet kapslar in och bevarar fukten. En bra och vårdande hårvårdsrutin kan få ditt sommarslitna hår att glänsa igen. Krama ur längderna med en handduk och låt inpackning och balsam sitta i några minuter för bästa effekt. Skölj sedan ur och avsluta med kallt vatten på längderna så att hårstrået sluter sig igen.

Maxa kuren

Värme plus inpackning är lika med sant! En varm bastu fungerar nämligen extra bra med hårinpackningar. Har du inte en bastu i närheten kan du istället vira en varm och torr frottéhandduk runt håret och låta inpackningen verka inbäddad i tyget. Sen är det bara att skölja ut inpackningen med ljummet vatten, precis som vanligt.

Styla varsamt

Det kan vara klokt att låta håret vila från värmetänger och hårfön en tid. Låt det vara utsläppt och självtorka. Det blir som en liten semester för ditt trötta sommarhår. Blir paniken ett faktum och du måste fixa till festfrisyren med värmeverktyg, råder vi dig att applicera en värmeskyddande produkt över hela håret först, och se till att vårda ditt hår dagarna efter festen.

Priorin Sweden BlogArticle Ta hand om håret efter sommaren

CH-2018-09-403

Categories
hårvård, tips & tricks