Antistressguide – så behåller du semesterkänslan (för hårets skull)

Antistressguide – så behåller du semesterkänslan (för hårets skull)

Sommarens lediga dagar är ett minne blott och in träder vardagen – härligt, men kanske en aning stressigt att kastas tillbaka rakt in i alla måsten och rutiner. Behåll ditt inre lugn och få ett lugnare sinne – och ett gladare hår på köpet!

Stress påverkar inte bara humöret, utan får oftast hela kroppen i obalans om den blir allt för stor. Huvud, axlar, knä och tå – och inte minst  håret! För att stressen inte ska ta över din frisyr, gäller det att behålla lugnet och låta övergången tillbaka till vardagen få ta sin tid.

Ta kontrollen och planera

Det är en stor skillnad mellan att minutplanera sitt liv in i minsta detalj och ge dig själv bra förutsättningar att lyckas med det du föresätter dig. Allra bäst för att få en mjuk övergång tillbaka till vardagen, är helt enkelt att planera in tid för både nedvarvning och prestation. Har du fem jobbmöten på tisdagen? Då är det förmodligen bäst att ha en lugn kväll med hårinpackning och film efteråt, istället för att bjuda hem hela kompisgänget på en trerättersmiddag.

 

Stå redo för stormen

Let’s face it: Stress uppstår, oavsett hur mycket vi än har planerat för att det inte ska ske. Här gäller det att lära sig hur stressen hanteras och hur den kan minska. Vi människor fungerar olika. Kanske funkar det bäst för dig att vara produktiv när telefonen är på flight mood? Eller hittar du ditt jobbflow med dunkande musik i hörlurarna? Lär dig hur du funkar bäst, och igen: kom ihåg att varva ner mellan varven.

 

Sänk din ribba
Din lägstanivå är förmodligen bra nog. Sänk ambitionsnivån något och nöj dig med lagom ett tag till. Funkar det att gå lite tidigare från jobbet någon dag då och då för att förlänga semesterkänslan, är det ett bra knep för att kroppen och huvudet ska klara av övergången. Passa också på att ta med sommarvanorna till jobbet: Lägg vattenmelon och jordgubbar i lunchlådan, lyssna på sommarpratarna eller varför inte ha kokosdoftande produkter i håret för att få alla sinnen att stanna kvar på semestertåget.

 

Njut av nuet

Det här är kanske det svåraste av allt, när deadlines och att-göra-listor smyger sig på. Att njuta i det lilla. Ligg kvar lite extra i sängen på morgonen och lyssna på dina andetag, drick din kopp kaffe och ta in smakerna ordentligt, lyssna ordentligt på dina vänners samtal. Att vara i nuet och ta in det som sker är knepigt, men övning ger färdighet. För dig som vill bli ännu bättre finns det mängder av appar och andra verktyg att ta till!

Priorin Sweden BlogArticle Antistressguide – så behåller du semesterkänslan (för hårets skull)