Julklappar till håret

Julklappar till håret

Riktigt bra hårprodukter kan göra underverk för hårets välmående. Så vad kan passa bättre att lägga under granen än paket innehållande det bästa för just håret? Här får du tips på klappar anpassade till kalufsen – antingen ditt eget eller att ge bort till någon du håller kär.

En vårdande hårborste

Det är stor skillnad på borste och borste. En riktigt bra en kan göra mer än att bara reda ut tovor och hålla håret slätt – den kan också hjälpa till att fördela hårbottnens naturliga oljor i längderna. Genom att borsta regelbundet håller sig dessutom håret återfuktat längre.

Styla med stil
Harvar du på med samma gamla plattång som du köpte för flera år sedan? Om den ser ut mer som ett strykjärn än en plattång är det dags att uppdatera. Med en ny plattång får du en smidig och lättanvänd produkt som håller resultatet länge. Dessutom är många av dem designade och riktigt snygga.Även när du ska välja plattång styr priset vilken kvalitet du får. Väljer du en professionell produkt sitter skillnaden i värmeplattorna. En riktigt bra plattång har keramiska värmeplattor som håller värmen längre, vårdar håret och undviker friss. Billigare varianter har ofta plattor gjorda av glas och metall som inte håller särskilt länge.Självklart finns olika modeller för olika behov – exempelvis om du plattar ofta eller sällan, på språng, i torrt eller blött hår eller om du kanske använder tången till att locka snarare än att platta.


Vårda i vintertid

Vinterväder kan vara hårets värsta fiende. Ständigt platt hår, statisk elektricitet, friss, torrt och skadat hår – du känner säkert igen dig. Och visst vore det trevligt att slippa dölja frisyren under en mössa hela vintern? Att håret upplevs torrare och tråkigare under vintern består till stor del av temperaturförändringarna vi utsätter håret för. Varmt inne, kallt ute. Mössa av, mössa på. Ett extra fuktgivande balsam eller en härlig hårinpackning kan vara lösningen som gör att håret upplevs friskt även när kylan biter sig fast i frisyren. Behöver du en snabb och enkel nödlösning? Slå in en snygg mössa!

Torrschampo löser krisen
Ett torrschampo har blivit ett måste i varje nödväska. Perfekt när du inte hinner tvätta håret, men ändå vill fuska fram den nytvättade känslan. Det kan räcka med en liten dutt torrschampo för att håret ska kännas fräscht och glamouröst på nolltid.Lika uppskattat bland frisörer som hos tidsoptimisten hemma i badrummet.

 
Priorin Sweden BlogArticle Julklappar till håret