Frisören tipsar: Här är höstens hetaste hårtrender

Frisören tipsar: Här är höstens hetaste hårtrender

Säg hejdå till glammiga lockar och luxuösa frisyrer. I höst är det nämligen slarvigt svall med stylat slit som gäller. Frisören Ida Hagström avslöjar knepen som skapar trendapplåder.

Fram med ny frisyr!

”Den populära loben har hållit i sig länge och är fortfarande aktuell. Kanske är det för att den längre pagen som går ner till axlarna är så mångsidig? Du kan enkelt sätta upp den, men även ha den nersläppt och fortfarande ha en fräsch frisyr. Vill du ta trendsteget ännu längre är det riktigt korta, snaggade och androgyna frisyrer som gäller i höst. Vågar du inte köra helt snaggat men ändå testa att kapa längderna kan du istället skaffa en kortare lugg. Kombinera den korta luggen med en slarvig frisyr där du sätter upp halva håret i en knut och låter andra hälften hänga fritt - supersnyggt.”

 

Fixa rätta färgen!

”Trendigast i höst är färger i brons och koppar. Den tidigare trendiga ombren har övergått till balarge där vi fortfarande har en mörkare botten och ljusa längder men med en mycket mjukare övergång. Liksom sminkvärlden trendar med countering och shading gör hårvärlden likadant – gör ljusare slingor framtill, så öppnar du upp kring ansiktet. Gå gärna till en kunnig frisör och be om hjälp för att ljusa upp rätt partier. Beroende på om du vill förstora eller förminska delar i ansiktet, klipps och färgas helt enkelt håret därefter.”

 

Sätt din superstyling!

”I höst säger vi hejdå till Hollywood och ljuva frisyrer. Oavsett om du har långt eller kort hår är det en ostylad och nästan sliten look som gäller. Vi snackar inte slitna toppar, men i höst är det nästan läge att klippa frisyren så att den ser ostylad ut. Vill du göra det enkelt gör du en fläta under natten som får torka och som du sedan släpper ut, eller lockar håret med tång men låter topparna vara.

Priorin Sweden BlogArticle Frisören tipsar: Här är höstens hetaste hårtrender