Vår hårblogg som ger

dig tips & inspiration

Ta hand om håret efter sommaren

Nu kan vi verkligen säga hej till hösten. Vardagsrutinerna har kommit igång ordentligt, men håret har kanske inte riktigt hängt med? Vi hjälper dig att hitta tillbaka till det vackra svall du hade innan sommaren.

Priorin Sweden

Så undviker du en hårkatastrof

”Jag tror att platinablont hår skulle passa mig faktiskt” – så kan det låta när man är less på sitt hår eller frisyr. Vi hjälper dig att ta ett steg tillbaka och inte råka ut för de vanligaste hårkatastroferna när du är som mest trött på håret.

Taggar: hårvård
Priorin Sweden

Så tar du hand om ditt gråa hår

Har det börjat komma fler gråa hårstrån? Oroa dig inte, det är helt naturligt och betyder nödvändigtvis inte att du är gammal. Däremot kan det vara bra att ta hand om det lite extra eftersom gråa hårstrån är skörare än de med pigment. Vi guidar dig i hur du bäst bär upp en grå frisyr.

Taggar: hårvård
Priorin Sweden

Hårvård under vintern – så undviker du ett slitet hår

Torr hårbotten eller frissigt hår? Här är tipsen som är riktigt bra för håret.

Taggar: hårvård
Priorin Sweden

Kosttillskott och vitaminer för håret – hur viktigt är det?

Vi har svaren på några av de vanligaste funderingarna kring vitaminer och kosttillskott för håret.

Taggar: hårvård
Priorin Sweden

Guide: Hitta rätt hårvård i vinter

Serum, stärkande droppar och vårdande inpackningar. Så här i vargavintern kan ditt hår behöva lite extra kärlek. Vi guidar i hårvårdsdjungeln och reder ut vad olika produkter egentligen är bra för.

Taggar: hårvård
Priorin Sweden

Frisören tipsar: Första hjälpen-kur mot ett sommarslitet hår

Ser håret torrt och styvt ut, tovar det sig och går topparna lätt av? Då kan det vara sommarens sol, bad och värme som har skadat frisyren. Lyckligtvis finns det några dunderknep som kan få frisyren på banan igen inför hösten. Frisören Helena Eriksson ger sina bästa nystartstips för håret.

Priorin Sweden

Julklappar till håret

Riktigt bra hårprodukter kan göra underverk för hårets välmående. Så vad kan passa bättre att lägga under granen än paket innehållande det bästa för just håret? Här får du tips på klappar anpassade till kalufsen – antingen ditt eget eller att ge bort till någon du håller kär.

Taggar: hårvård
Priorin Sweden

Ta reda på om du tappar onormalt mycket hår

Ett människohuvud rymmer upp emot 160 000 hårstrån – och vi tappar cirka 50–100 av dem dagligen. Men hur vet vi egentligen hur mycket hår vi tappar, och vad är normalt? Vi reder ut saken!

Priorin Sweden

Vägen till välmående hår

Schampo rengör, balsam reder ut – en tämligen enkel tvåstegsprocess. Men är det verkligen så enkelt? Om ditt hår upplevs fett redan dagen efter hårtvätt tvättar du förmodligen fel, eller kanske för ofta. Vi ger dig knepen som får håret att kännas fräscht längre!

Priorin Sweden

Massera mera – 4 enkla grepp för en gladare hårbotten

Det är dags att erkänna – visst är huvudmassagen hos frisören bland det bästa med hela besöket? Här är knepen som gör det enkelt att massera håret på egen hand, och som ger dig en gladare hårbotten på köpet.

Priorin Sweden

Frisören tipsar: Här är höstens hetaste hårtrender

Säg hejdå till glammiga lockar och luxuösa frisyrer. I höst är det nämligen slarvigt svall med stylat slit som gäller. Frisören Ida Hagström avslöjar knepen som skapar trendapplåder.

Priorin Sweden

Höstboost: 5 tips för att rädda slitet sommarhår

Går topparna lätt av, tovar sig håret och ser dessutom styvt och torrt ut? Då kan det vara sommarens festliga sol, bad och värme som har skadat frisyren. Lyckligtvis finns det några dunderknep som kan få frisyren på banan igen!

Priorin Sweden

Färgspecial – så ska du tänka när du färgar och så får du den att sitta kvar?

Dags att fräscha till färgen? Eller är du trött på din egen hårfärg och funderar på en ny? Kul - men var noga, så allt går som det ska. Här kommer tipsen för dig som vill skapa en lyckad och snygg färgning.

Priorin Sweden

Så gör du håret redo för stranden!

Badkläder på, handduken under armen och fötter som vilar bekvämt i sandalerna. Här är fem knep för dig som vill bli ett strandproffs - med frisyren on top.

Priorin Sweden

Mjäll eller fjäll? Så tar du hand om din hårbotten!

Undrar du om det är fjäll eller mjäll som ramlar ner från din hårbotten? Oroa dig inte - du är inte ensam om problemet. Vi hjälper dig reda ut vad som är vad, och ger dig bästa tipsen på hur du botar problemen.

Priorin Sweden

Byt vanor och ge ditt hår den glans det förtjänar

Törstar du efter mer lyster i håret? Se över dina vardagsrutiner och inspireras av dessa tips, som är lätta att introducera i din egen hår-rutin.

Fem bra hår-vanor att hoppa på:
Priorin Sweden

Frisören tipsar: Så höjer du volymen på ditt hår

Vill du ge ditt hår ett lyft, men vet inte riktigt hur du ska göra? Priorin hjälper dig!

Priorin Sweden

Hårdträning inför sommaren? Så tar du hand om håret på gymmet !

Undviker du morgonträningen av rädsla för att förstöra frisyren? Med fukt, finess och försiktighet kan inte ens det hårdaste gympasset ge dig en dålig hår - dag.

Priorin Sweden

Frisören tipsar : ”Skulle jag kunna lobba för en lob? Naturligtvis !”

Naturliga looks, ljusa toner och möjligheten att enkelt växla mellan vardag och fest. Det är några av de populäraste önskemålen på salongerna just nu. Så här tänker frisören Ida Hagström om hårvåren 2016.

Priorin Sweden

Bebistider ? - Så vårdar du håret efter förlossningen

Nu är äntligen din guldklimp här! Problemet är bara att nu verkar halva din kalufs rasa av. Men bara lugn, det är helt normalt att tappa mer hår än vanligt efter en graviditet. Här är tipsen som hjälper ditt hår tillbaka till sin fornstora glans .

Kroppen flödar av maximalt uppskruvade eller nedskruvade hormonnivåer. Konsekvenserna av detta är många, där en av de kanske jobbigaste är att håret och hårsäckarna påverkas mycket.
Priorin Sweden

Sju hår-myter du inte borde gå på

Nej, ditt hår blir inte immunt mot schampon, ramlar av om du använder mössa eller växa snabbare om du klipper det ofta. Vi slår hål på sju envisa hår - myter.

Priorin Sweden

Stress - Glöm inte återhämtningen

Tappar du mycket hår i stressiga perioder? Du är inte ensam. Här är orsakerna till varför – och tipsen på hur du kan hålla håret i topptrim även när livspusslet går dig emot.

Priorin Sweden