Småbarnsförälder – så fixar du morgonfrillan på tre röda

Småbarnsförälder – så fixar du morgonfrillan på tre röda

Legobitar under fötterna och gröt i pannan. Som småbarnsförälder är en snygg håruppsättning sällan högsta prioritet på morgonen. Lyckligtvis finns det supersnabba frisyrer som kan rädda stilen!

Tiden för en lång och välvårdade dusch finns sällan, och att plocka fram stylingtången för att fixa lockar eller glänsande fall är bara att glömma. Men med hårnålar och en tofs kommer du långt – här är tre inspirerande frisyrer som fixar en stylad look på några minuter.

Ingen tid för tvätt? Hållbar ballerina!

Det finns donuts som man kan äta, och donuts som räddar frisyren. Den sistnämnda är stressens bästa vän, och ger dig en snygg ballerinatofs med bra volym som sitter hela dagen. Hittar du ingen donut att köpa kan du enkelt göra en av en strumpa, bäst av allt är om den går i en liknande nyans som din egen hårfärg.
Så gör du: Sätt upp håret i en hög tofs och trä donuten över tofsen. Separera sedan håret i tofsen och fördela det jämt runt din donut, för att sedan fästa håret med hårnålar runt om.
 

Utväxt? Rädda med en sjal!

Går du helst i svarta kläder eller orkar inte uppdatera garderoben mellan alla trender? En färgglad eller mönstrad sjal förhöjer vilken outfit som helst och är också en räddare i nöden när utväxten inte hinner färgas om.
Så gör du: Snurra ihop din sjal så att den blir så tunn som möjligt. Vira den runt ditt huvud och knyt en dubbelknut på uppe på huvudet, så att det nästan ser ut som en rosett. Fäst med nålar, sen är du good to go!

profil av en kvinna som håller en liten bebis och ler

Tufsigt ruffs? Stöka till med flit!

Har morgonens stress stökat till frisyren, samtidigt som borsten sedan längesen har försvunnit i någon av barnens lekar? Inga problem för hårakuten. Bejaka det slarviga och låt det istället bli en blandning av bohemisk romantik och rock!
Så gör du: Tupera håret med hjälp av dina fingrar och tvinna sedan varsin större hårslinga längst fram vid ansiktet. Tvinna hårslingorna bort från ansiktet och fäst dem tillsammans längst bak på huvudet med hjälp av nålar. Spreja med hårsprej för extra textur.

Root wave