Satsa på korta frisyrer i vår

Efter en midvinter som varade i vad som känns som en evighet börjar äntligen våren sätta fart på allvar, och kanske är du liksom vi sugna på en ny fräsch frisyr inför vår-och sommarsäsongen? Vi listar några korta trendiga frisyrer som ger ditt hår en nystart och dessutom gör så att det ser tjockare ut.

Bob med lugg

Bobfrisyren är ett stilsäkert kort i år och ännu bättre blir det om du kombinerar den med en slarvig lugg som sträcker sig strax nedanför ögonbrynen. Du kan till och med välja att ha en längre lugg och sätta den bakom öronen ifall du skulle tröttna på en kortare variant. Dessutom ramar en tjock lugg in ansiktet och gör längderna fylligare. Bry dig inte om att styla varje dag utan låt håret självtorka och krama i lite saltvattenspray i längderna. Föna med rundborste och mousse för extra volym.

ung tjej med lugg som tittar uppåt

Pojkfrisyren – för den modige

Även denna lite mer extrema korta frisyr är en av trenderna vi kommer se mer av i vår. Det är kanske inte frisyren man väljer för att öka volymen, men faktum är att den kan vara riktigt snygg och ger håret en chans att växa ut och bli friskt och starkt. Så klipp bort de slitna hårtopparna och njut av att ett snabbstylat hår som torkar på nolltid.

ung tjej med svart och väldigt kort hår

När bob blev lob

Om ditt hår är i akut behov av att klippas, men en kort frisyr känns för läskig är en axellång lob ett perfekt alternativ. Tillsammans med en snelugg och vågiga lockar får du en trendig bohemisk look utan slitna längder. Be din frisör att klippa upp håret så får du mer volym och kan låta håret vila från värmetänger och torrschampo ett tag.

Kvinna bakifrån med långt hår och hatt

Accessoera mera

Om håret inte känns på topp eller om du behöver den lilla extra piffen så är håraccessoarer helt rätt i vår. Gör som modehusen Miu Miu, Dolce Gabbana och Delpozo och smycka ditt hår med allt från hårspännen till diadem och blommor. Det spelar ingen roll om du har en kort bob eller en lite längre page, håraccessoarer fungerar alltid.

kvinna i profil med kort hår och hårband

Ojämn page

Glöm raka linjer, nu är det ojämnt, busigt och lite rufsigt som gäller för pagen.

–Det är inte den korrekta klippta pagen som är inne utan det ska vara lite ojämnt, nästan som man har klippt det själv, berättar frisören Elisabeth Benjamin för magasinet Hälsoliv.

Så få liv i håret genom att klippa bort de slitna längderna och skapa asymmetri. Lätt och ledigt och supersnyggt!

kvinna som ler med blont och kort hår
Root wave