Så skyddar du håret i sommar

Äntligen är sommaren på väg, med sol, bad i hav och pool och allt vad det innebär. Tyvärr medför denna härliga årstid även påfrestningar för håret. Vi tipsar om de bästa knepen för att undvika ett slitet hår.

Klipp av slitet hår

Trots att du kanske vill spara ut ditt hår, så blir det bäst om du startar på rätt sätt. Kluvna toppar kommer att klyvas högre och högre upp när de blir utsatta för mycket solsken och bad i saltvatten och klor, vilket betyder att du kanske behöver klippa av ännu mer än du tänkt innan sommaren. Genom att klippa ett par centimeter kommer håret vara mer motståndskraftigt och kännas både tjockare och friskare. Gör en hårinpackning 1-2 gånger i veckan för att fuktboosta håret innan nästa klipptid. Spana in våra tips på hur du får mer volym i håret här.

Kvinna bakifrån med hatt på ett vetefält

Skydda håret

Du kanske inte tänker på det, men håret är liksom huden känsligt mot UV-strålning och inte bara bleks, utan torkar ut och slits betydligt snabbare i den starka sommarsolen.

Det finns bra solskyddsprodukter för håret ute på marknaden, men det mest effektiva är att skydda det med en scarf eller en hatt. Det är inte bara snyggt, utan du skyddar din känsliga hårbotten som lätt blir bränd när du vistas för länge i solen. Det finns en uppsjö av fina frisyrer du kan göra med hjälp av en scarf eller sjal, här listar vi våra favoriter.

baksidan av två kvinnliga huvuden och armar vilar på en pool och tittarpå horisonten

Det är inte bara solen som sliter på håret, bad i salt-och poolvatten torkar ut vårt hår. Genom att skydda det med speciellt anpassade och vårdande produkter hjälper du håret att bibehålla fukten. Ett annat bra tips är att alltid duscha ur klor och salt med ett fuktgivande schampo, hårinpackning och balsam. Vill du utnyttja saltet i havet kan du fläta håret innan du hoppar i, låta det självtorka, ta ur flätan och voilà, en härlig beach-look till kvällen! Även här är det viktigt att du tvättar ur håret med schampo dagen därpå.

Glad sommar!

Root wave