Så gör du håret redo för stranden!

Badkläder på, handduken under armen och fötter som vilar bekvämt i sandalerna. Här är fem knep för dig som vill bli ett strandproffs - med frisyren on top.

Slarvig finish och elegans med fiskbensflätan

Har du också långt hår som skapar värme och svett i nacken? Gör en fiskbensfläta - det blir både elegant, strandsäkert och mindre svettigt. Börja med att dela upp håret i två delar. Ta därefter en smal slinga i ytterkanten från den ena delen och lyft över slingan till den andra delen. Gör likadant med en slinga från andra sidan och fortsätt tills du har en hel fläta klar. Fäst längst ner med en snodd. Ett tips är att göra flätan extra tight för att sedan rugga upp den genom att dra ut håret lite i sidorna. Voilà - fiskbensflätan made for the beach!

Kvinna bakifrån som drar händerna genom håret

Skydda hår och huvud med stråhatten

2016 - året då stråhatten gör succé på stranden igen. Stråhatten har länge varit en älskad klassiker och passar lika bra på stranden som på stan. Förutom att den är snygg, och finns både som budget och lyxvariant, så skyddar den också ditt hår. I solen utsätts ditt hår för skadliga UV-strålar som sliter på håret, och därför är det lika viktigt att skydda huvudet mot solen som resten av kroppen.

Spraya fram strandfrillan

Använd saltvattenspray för att trolla fram den naturliga “beachlooken” - det snygga svallet med de slarviga halvlockarna. Börja med att spraya saltvattenspray i ett fuktigt handdukstorkat hår. Krama därefter håret i dina händer medan du torkar med en hårfön. Om du orkar kan du locka håret efter föning, annars räcker det med att tvinna håret runt dina fingrar och sätt upp med klämmor tills håret är torrt. Spraya därefter lite till och krama håret med händerna igen. Done!

Bli naturligt sommarblond

Funderar du på att bleka håret i sommar? Strunta i blekningsmedlet denna gång. Spara istället både pengar och undvik slitage på håret – med honung! Massera in honung i torrt hår och låt sitta i minst en timme. Om honungen är hård kan du värma upp den lite. Skölj sedan ut med ljummet vatten. Håret blir både mjukt, lent och lite ljusare! Upprepa behandlingen tre gånger för bäst effekt.

Strandklar för i dag? Återfukta håret med kokosolja

Efter en heldag på stranden med mycket sol och salt kan det vara smart att återfukta håret. Ute på resa och glömt favoritinpackningen hemma? Lätt löst. Traska in på närmsta livsmedelsbutik och införskaffa en burk kokosolja. Du kan använda det som en fem-minuters-hårinpackning efter tvätt eller blanda det med vatten och spraya i håret. Eller varför inte som som leave-in-balsam i topparna när du sover? Håret blir både gladare och glansigare.

Root wave