Rocka Lockarna

Rocka Lockarna

10 tips som får festsvallet att hålla

Sommarens alla festligheter öppnar upp en hel värld av möjliga festfrisyrer, med allt från böljande midsommarlockar till avancerade bröllopsfrisyrer. Vi har koll på hur du kan få dina konstverk att hålla hela natten.

1.Skippa tvätten. Ska du få dina hårtestar att hålla sig uppsatta hela dagen är det oftast lättare om håret inte är helt nytvättat, då blir det nämligen oftast för glansigt och halt. Duscha istället dagen innan och spreja med torrschampo om nöden kräver.

2.Rätt redan i duschen. Ett tyngre balsam gör det svårare att styla frisyren och tynger lätt ner håret. Låt de djupvårdande och tunga balsamkurerna spara sig till ett annat tillfälle, och satsa istället på volymgivande produkter som lyfter. Hårinpackning kan du ta dagen efter istället.

3.Bli en torris. Tålamod eller en hårfön är A och O. För att lockarna ska hålla måste du nämligen se till så att håret är hundra procent torrt innan du attackerar med locktången. Risken är också att håret bränns om det finns fukt kvar i stråna. Satsar du på papiljotter är det dock givetvis fuktat hår som gäller när du rullar upp. Kom bara ihåg att ha i en värmeskyddande sprej – oavsett om du går loss med fön eller locktång.

4.Rör inte lockarna direkt. Håret riskerar att bli platt redan innan lunch om du börjar rufsa runt i de varma lockarna. Lockarna är formbara medan de är varma och riskerar att gå ur fortare om du rör dem. Sätt istället upp lockarna med en hårnål mot huvudet medan de svalnar, så håller de längre.

5.Gör en cocktail. Det är inte alltid som marknadens stylingprodukter lever upp till våra krav. För att få till glans och ordentlig textur på samma gång kan du blanda en egen variant med textursprej och saltvattensprej, för att sedan spreja en skimrande glanssprej över.

Höj volymen!

6.Bemästra tuperingen. För att få rätt stadga och volym i din uppsättning är kammen och tuperingen din bästa vän. Tupera håret närmast hårrötterna och fixera med en sprej för långvarigt resultat. Var inte rädd för att tuperingen ska ge dig en matt frisyr - glans kan du addera med hjälp av en glanssprej efteråt.

7.Trolla med fingrarna. Istället för att spreja ett stort moln av hårsprej runt huvudet är det dags att ta fram nävarna. Spreja hårsprej på händerna och fingrarna, för in dem under håret och rufsa till så att sprejen hamnar vid hårrötterna för att behålla volymen.

8.Bygg en stabil grund. Avancerad uppsättning på gång? Då kan gummisnodden vara din bästa vän. Testa att bygga din uppsättning från en hästsvans (eller flera). Hästsvansen med sin hårsnodd ger en stark bas för din uppsättning och håller längre än små hårspännen. Hårnålarna använder du istället för att hålla de ståtliga lockarna (och små olydiga hårtestar) på plats. 

9.Avsluta lätt. Hårsprej är ofta en gudagåva men när det kommer till lockar kan det snarare göra frisyren sämre. För mycket hårsprej tynger nämligen ner lockarna och får dem att tappa formen. Tupera istället håret lätt vid hårbotten och spreja varsamt.

Bonustips! Hur bra du än lagt grunden, så kan din partyfrisyr behöva lite underhåll mellan dansvarven. Köp stylingprodukter i miniformat och ta med dig i väskan. Ett par extra hårnålar skadar inte heller.  

 Tillbaka

Root wave