Höstboost: 5 tips för att rädda slitet sommarhår

Går topparna lätt av, tovar sig håret och ser dessutom styvt och torrt ut? Då kan det vara sommarens festliga sol, bad och värme som har skadat frisyren. Lyckligtvis finns det några dunderknep som kan få frisyren på banan igen!

Startskott: Duschen

Precis som huden behöver ditt hår fukt. Ta med ditt slitna barr in i duschen för en riktig fuktfest – fram med både vårdgivande schampo och balsam, och låt ditt balsam verka extra länge innan du sköljer ut det med ljummet vatten. Väl på plats under det rinnande vattnet unnar du din hårbotten en ordentlig massage, vilket kan bidra till att ge dina hårsäckar en nystart och är härligt avslappnande.

Kalla på förstärkning med hårmask

Efter alla salta havsdopp och varma lock- och plattänger som fixat snygga sommarsvall är förmodligen inte håret på topp. Gå på jakt efter en stärkande hårinpackning och ge håret en ordentlig inpackning som det sent ska glömma. Står det på förpackningen att inpackningen ska användas en gång i veckan? Tjuter ditt håralarm rött kan du alltid lyxa till det med det dubbla. Krama gärna ur vattnet med en handduk innan så att håret är lätt fuktigt innan du går till attack med inpackningen.

Maxa kuren

Kanske har du hoppat in i en bastu med hårinpackning och märkt av den stora skillnaden som blir efteråt? Värme funkar nämligen extra bra med hårinpackningar. Har du inte en bastu i närheten kan du istället vira en varm och torr frottéhandduk runt håret och låta inpackningen verka inbäddad i tyget. Sen är det bara att skölja ut inpackningen med ljummet vatten, precis som vanligt.

Styla varsamt

Samtidigt som du får vila under sommarens semester kan det vara bussigt att låta håret göra samma sak. Låt fönen, plattången och locktången vila ett tag och låt istället håret självtorka. Men blir paniken ett faktum och du måste fixa till festfrisyren med värmande verktyg – lova oss att applicera en värmeskyddande produkt över hela håret först.

Runda av med skydd

Det är alltid klokt att ligga steget före och skydda håret, så att slitaget aldrig ens hinner börja. Använd en solhatt när du är ute i solen eller knyt en snygg sjal över håret för ett bra skydd. Dessutom finns ett gäng bra hårprodukter som skyddar mot solens starka strålar – som fortsätter lysa en bra bit in på hösten!

Root wave