Vår hårblogg som ger
dig tips & inspiration

Hårvård under vintern – så undviker du ett slitet hår

Torr hårbotten eller frissigt hår? Här är tipsen som är riktigt bra för håret.

Taggar: hårvård
Datum: 2018-02-21

Kosttillskott och vitaminer för håret – hur viktigt är det?

Vi har svaren på några av de vanligaste funderingarna kring vitaminer och kosttillskott för håret.

Taggar: hårvård
Datum: 2018-01-23

Guide: Hitta rätt hårvård i vinter

Serum, stärkande droppar och vårdande inpackningar. Så här i vargavintern kan ditt hår behöva lite extra kärlek. Vi guidar i hårvårdsdjungeln och reder ut vad olika produkter egentligen är bra för.

Taggar: hårvård
Datum: 2017-12-14

Guide: Vi reder ut i hårborstdjungeln

Svinborste, paddelborste, rundborste – att välja rätt hårborste kan kännas som en hel vetenskap. Vi reder ut begreppen med hjälp av vår expertfrisör Helena Eriksson.

Taggar: tips & tricks
Datum: 2017-11-23

Så påverkas ditt hår av stress och ohälsa

Extrema stresspåslag och psykisk ohälsa kan påverka håret negativt och leda till tillfälligt håravfall. Det här är vad som händer med hårproduktionen vid kraftig stress – och tipsen som kan hjälpa både håret och livsstilen att hitta balansen igen.

Taggar: håravfall
Datum: 2017-11-12

Frisören: Våga vara individuell i höst

Långt, kort, platt, pudel eller knallrött – du bestämmer! Höstens stora hårtrend är nämligen att det inte finns några rätt eller fel. Influenser från både 70-, 80- och 90- talet mixas hejvilt och tricket är att styla efter humör. Frisören Helena Eriksson guidar dig till en friare hårsäsong.

Långt, kort, platt, pudel eller knallrött – du bestämmer! Höstens stora hårtrend är nämligen att det inte finns några rätt eller fel. Influenser från både 70-, 80- och 90- talet mixas hejvilt och tricket är att styla efter humör. Frisören Helena Eriksson guidar dig till en friare hårsäsong.
Datum: 2017-10-23

Knyt dig hårfin

Dålig hårdag? Katastrofalt festburr? Inga problem – nu behöver du inte tömma sprayflaskan för att fixa den härligaste höstlooken. Lösningen finns redan i din garderob.

Dålig hårdag? Katastrofalt festburr? Inga problem – nu behöver du inte tömma sprayflaskan för att fixa den härligaste höstlooken. Lösningen finns redan i din garderob.
Datum: 2017-10-06

Frisören tipsar: Första hjälpen-kur mot ett sommarslitet hår

Ser håret torrt och styvt ut, tovar det sig och går topparna lätt av? Då kan det vara sommarens sol, bad och värme som har skadat frisyren. Lyckligtvis finns det några dunderknep som kan få frisyren på banan igen inför hösten. Frisören Helena Eriksson ger sina bästa nystartstips för håret.

Datum: 2017-09-23

Rocka Lockarna

10 tips som får festsvallet att hålla

Sommarens alla festligheter öppnar upp en hel värld av möjliga festfrisyrer, med allt från böljande midsommarlockar till avancerade bröllopsfrisyrer. Vi har koll på hur du kan få dina konstverk att hålla hela natten.
Datum: 2017-06-21

Julklappar till håret

Riktigt bra hårprodukter kan göra underverk för hårets välmående. Så vad kan passa bättre att lägga under granen än paket innehållande det bästa för just håret? Här får du tips på klappar anpassade till kalufsen – antingen ditt eget eller att ge bort till någon du håller kär.

Taggar: hårvård
Datum: 2016-12-07

Ta reda på om du tappar onormalt mycket hår

Ett människohuvud rymmer upp emot 160 000 hårstrån – och vi tappar cirka 50–100 av dem dagligen. Men hur vet vi egentligen hur mycket hår vi tappar, och vad är normalt? Vi reder ut saken!

Datum: 2016-11-16

Småbarnsförälder – så fixar du morgonfrillan på tre röda

Legobitar under fötterna och gröt i pannan. Som småbarnsförälder är en snygg håruppsättning sällan högsta prioritet på morgonen. Lyckligtvis finns det supersnabba frisyrer som kan rädda stilen!

Datum: 2016-11-02

Vägen till välmående hår

Schampo rengör, balsam reder ut – en tämligen enkel tvåstegsprocess. Men är det verkligen så enkelt? Om ditt hår upplevs fett redan dagen efter hårtvätt tvättar du förmodligen fel, eller kanske för ofta. Vi ger dig knepen som får håret att kännas fräscht längre!

Datum: 2016-10-27

Massera mera – 4 enkla grepp för en gladare hårbotten

Det är dags att erkänna – visst är huvudmassagen hos frisören bland det bästa med hela besöket? Här är knepen som gör det enkelt att massera håret på egen hand, och som ger dig en gladare hårbotten på köpet.

Datum: 2016-10-06

Antistressguide – så behåller du semesterkänslan (för hårets skull)

Sommarens lediga dagar är ett minne blott och in träder vardagen – härligt, men kanske en aning stressigt att kastas tillbaka rakt in i alla måsten och rutiner. Behåll ditt inre lugn och få ett lugnare sinne – och ett gladare hår på köpet!

Taggar: tips & tricks
Datum: 2016-09-14

Frisören tipsar: Här är höstens hetaste hårtrender

Säg hejdå till glammiga lockar och luxuösa frisyrer. I höst är det nämligen slarvigt svall med stylat slit som gäller. Frisören Ida Hagström avslöjar knepen som skapar trendapplåder.

Datum: 2016-08-31

Höstboost: 5 tips för att rädda slitet sommarhår

Går topparna lätt av, tovar sig håret och ser dessutom styvt och torrt ut? Då kan det vara sommarens festliga sol, bad och värme som har skadat frisyren. Lyckligtvis finns det några dunderknep som kan få frisyren på banan igen!

Datum: 2016-08-17

Färgspecial – så ska du tänka när du färgar och så får du den att sitta kvar?

Dags att fräscha till färgen? Eller är du trött på din egen hårfärg och funderar på en ny? Kul - men var noga, så allt går som det ska. Här kommer tipsen för dig som vill skapa en lyckad och snygg färgning.

Datum: 2016-07-27

Så gör du håret redo för stranden!

Badkläder på, handduken under armen och fötter som vilar bekvämt i sandalerna. Här är fem knep för dig som vill bli ett strandproffs - med frisyren on top.

Datum: 2016-07-13

Mjäll eller fjäll? Så tar du hand om din hårbotten!

Undrar du om det är fjäll eller mjäll som ramlar ner från din hårbotten? Oroa dig inte - du är inte ensam om problemet. Vi hjälper dig reda ut vad som är vad, och ger dig bästa tipsen på hur du botar problemen.

Datum: 2016-06-29

7 sätt att säkra håret mot sol och saltvatten

Sommar, sol – och ett torrt hårfriss som grädde på moset? Precis som din hud tar håret mycket stryk av UV-strålning, och det är upp till dig att skydda det.

Datum: 2016-06-15

Varför tappar man hår? Intervju med Dr. Thor Bleeker

”En hektisk jobbvecka orsakar inte håravfall”

Vilka orsaker finns det egentligen till onormalt – diffust – håravfall, och hur vanliga är de? Priorin tar ett snack med Thor Bleeker, dermatolog vid hudmottagningen i Lidköping, för att få svar på några vanliga frågor.
Datum: 2016-06-01

Byt vanor och ge ditt hår den glans det förtjänar

Törstar du efter mer lyster i håret? Se över dina vardagsrutiner och inspireras av dessa tips, som är lätta att introducera i din egen hår-rutin.

Fem bra hår-vanor att hoppa på:
Datum: 2016-05-04

Frisören tipsar: Så höjer du volymen på ditt hår

Vill du ge ditt hår ett lyft, men vet inte riktigt hur du ska göra? Priorin hjälper dig!

Datum: 2016-04-21

Hårdträning inför sommaren? Så tar du hand om håret på gymmet !

Undviker du morgonträningen av rädsla för att förstöra frisyren? Med fukt, finess och försiktighet kan inte ens det hårdaste gympasset ge dig en dålig hår - dag.

Datum: 2016-04-15

Frisören tipsar : ”Skulle jag kunna lobba för en lob? Naturligtvis !”

Naturliga looks, ljusa toner och möjligheten att enkelt växla mellan vardag och fest. Det är några av de populäraste önskemålen på salongerna just nu. Så här tänker frisören Ida Hagström om hårvåren 2016.

Datum: 2016-03-23

Bebistider ? - Så vårdar du håret efter förlossningen

Nu är äntligen din guldklimp här! Problemet är bara att nu verkar halva din kalufs rasa av. Men bara lugn, det är helt normalt att tappa mer hår än vanligt efter en graviditet. Här är tipsen som hjälper ditt hår tillbaka till sin fornstora glans .

Kroppen flödar av maximalt uppskruvade eller nedskruvade hormonnivåer. Konsekvenserna av detta är många, där en av de kanske jobbigaste är att håret och hårsäckarna påverkas mycket.
Datum: 2016-03-09

Sju hår-myter du inte borde gå på

Nej, ditt hår blir inte immunt mot schampon, ramlar av om du använder mössa eller växa snabbare om du klipper det ofta. Vi slår hål på sju envisa hår - myter.

Datum: 2016-02-24

Stress - Glöm inte återhämtningen

Tappar du mycket hår i stressiga perioder? Du är inte ensam. Här är orsakerna till varför – och tipsen på hur du kan hålla håret i topptrim även när livspusslet går dig emot.

Datum: 2016-02-17

5 tips: Så vårdar du ditt trasiga vinterhår

Årets kallaste och torraste tid är här – och hårproblemen kommer som ett brev på posten. Vi ger dig ett par användbara tips kring hur du ger håret nytt liv.
Datum: 2016-02-08

Gott nytt hår! Så fungerar strånas livscykel

Varför växer håret olika fort – och långt – på olika människor? Vad är det som gör att det efter en tid lossnar från huvudet och ersätts av ett nytt? Och tappar man verkligen mer hår på hösten? Vi hjälper dig att optimera ditt hårs livscykel!

Datum: 2016-01-27